نخستوزیر روسیه تاکید کرد که کشورهای اوراسیا باید در اسرع وقت رویههای لازم برای لازمالاجرا شدن توافق تجارت آزاد با جمهوری اسلامی ایران را نهایی کنند.
میخائیل میشوستین روز جمعه در جلسه شورای بین دولتی اوراسیا در شهر آلماتی قزاقستان تصریح کرد: سال گذشته توافقنامه تجارت آزاد با ایران امضا شد که اجرای آن فرصتهای گستردهای را برای شرکتهای ما برای تامین بازار این کشور باز میکند و در اینجا باید مراحلی را که برای قانونی شدن این سند لازم است به سرعت انجام دهیم.
به گفته وی، این امر در زمینه جهتگیری مجدد جریانهای تجاری اوراسیا به سمت آیندهدارترین، بازارهای برتر و کشورهای دوست از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: موضوعات مربوط به توافقنامه تجارت آزاد موقت با مغولستان و بهبود توافقنامه موجود با ویتنام دنیز ر حال حاضر در حال بررسی و گفت و گو با مصر، امارات و اندونزی نیز در حال انجام است.
نخست وزیر روسیه افزود که اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حال تقویت همکاری با چین است و خواستار تلاش برای اجرای نقشه راه مربوطه شد.
به گزارش ایرنا توافقنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا چهارم دیماه ۱۴۰۲ (۲۵ دسامبر ۲۰۲۳) در نشستی با حضور مقاماتی از ۶ کشور طرف قرارداد در سنپترزبورگ روسیه امضا شد.
با امضای این توافقنامه، حدود ۸۷ درصد صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان به عنوان اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا بدون تعرفه گمرکی انجام خواهد شد و متقابلا نیز صادرات این کشورها به کشورمان از این مزیت برخوردار خواهد شد.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفته بود که زمان اجرای توافقنامه تجارت آزاد با ایران پس از تصویب در مجالس ۶ کشور طرف قرارداد خواهد بود.
وی با بیان اینکه معمولا مجالس پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به سرعت توافقنامههای مرتبط را به تصویب میرسانند، ابراز امیدواری کرد که این توافقنامه در مجلس شورای اسلامی با فوریت و در دوره کنونی فعالیت مجلس تصویب شود.
سفیر ایران در مسکو با اشاره به اینکه این توافقنامه در قالب لایحهای از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد، تصریح کرد: به هر میزان که تصویب این توافقنامه با تأخیر همراه شود، کشور از مزایای این توافقنامه بیبهره خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حدود چهارسال گذشته موافقتنامه موقت تعرفه ترجیحی را امضا کردهاند، گفت: در این مدت، حجم مبادلات تجاری بین طرفین، سه برابر شده است.
جلالی خاطرنشان کرد: با اجرای توافقنامه تجارت آزاد، ارتقای حجم مبادلات تجاری ایران و اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ۴۰ میلیارد دلار در سالهای آینده هدفگذاری شده است.
اتحادیهٔ اقتصادی اوراسیا (EAEU) یک اتحادیه اقتصادی میاندولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر این اتحادیه ازبکستان، مولداوی و کوبا هستند.
پیشنویس توافقنامه بین ایران و اوراسیا بر سر اخذ تعرفههای صادراتی ترجیحی در ۵ ژوئیه ۲۰۱۷ در ایروان امضا شد. در سال ۲۰۱۸ توافقنامه موقت (برای مدت سه سال) در خصوص مشارکت این کشور با اوراسیا منعقد شد و از نیمه دوم سال ۲۰۲۱ مذاکرات برای انعقاد یک توافقنامه تمام عیار بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حال انجام است.
در آخرین تحول، تهران با تمدید قانون موافقنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری ایران و اوراسیا راه را برای تحقق این هدف هموار کرد.
خبرگزاری ایرنا
در دنیای تجارت امروز، حضور در بازارهای جهانی و صادرات محصولات، گامی ضروری برای بقاء و رشد هر کسبوکاری محسوب میشود. نمایشگاههای منطقه ای به عنوان پلتفرمی بینظیر، فرصتی طلایی برای شرکتها فراهم میکنند تا با مشتریان بالقوه از سراسر جهان ارتباط برقرار کرده، محصولات و خدمات خود را معرفی و در نهایت، به عقد […]
وزیر نیرو با بیان اینکه سد قیز قلعه سی بزودی با حضور روسای جمهور ایران و آذربایجان به بهره برداری میرسد، افزود: مذاکرات خوبی با وزیر انرژی جمهوری آذربایجان پیرامون عملیات اتصال شبکه برق ایران و روسیه از طریق جمهوری آذربایجان انجام شد. به گزارش ایسنا، ” علی اکبر محرابیان” و “پرویز شهبازف” در این […]
ترکمنستان، کشوری پهناور در آسیای مرکزی، با وجود منابع طبیعی فراوان، با چالشهای متعددی در زمینه امنیت غذایی روبرو است. در این مقاله، به بررسی نیازهای مواد غذایی مردم ترکمنستان، علل کمبودها و راه حلهای موجود میپردازیم. نیازهای اساسی: غلات: برنج، گندم و ذرت مهمترین غلات مصرفی در ترکمنستان هستند. با توجه به رشد جمعیت، […]
شرکت بازرگانی بین المللی پارس پگاه تجارت فعالیت اقتصادی خود را در قالب برگزاری نمایشگاه ها و همایش های متعدد بین المللی با تمرکز بر کشورهای CIS و اوراسیا بویژه روسیه، اوکراین، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان و… در سال 1368 شروع و تاکنون بیش از 300 نمایشگاه اختصاصی تخصصی و بین المللی و اعزام هیئت ها با پلتفرم های تجاری و سرمایه گذاری با حضور سازمان ها کمپانی ها و سرمایه گذاران این کشور ها برگزار نموده است.
دیدگاهتان را بنویسید