تهران-ایرنا- همایش تجاری تخصصی بررسی توسعه صادرات پایدار به بازار ترکمنستان و معرفی نمایشگاه تخصصی ایران اگروفود ترکمنستان-عشق آباد باحضور محمود بازاری مدیر کل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت ایران، اکبر گداری سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه و غلامعباس ارباب خالص سفیر پیشین ایران در ترکمنستان برگزار شد.
به گزارش ایرنا از سازمان توسعه تجارت ایران، در ابتدای نشست محمود بازاری، مدیر کل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت ایران، رویداد اگروفود ترکمنستان را در ادامه رویدادهای تجاری گذشته در ترکمنستان دانست و افزود: ترکمنستان، بازاری بالقوه و مهم برای خدمات ایرانی است. ترکمنستان، کشوری با موقعیت ویژه در کریدور شمال و جنوب است که میتوان از ظرفیتهای آن برای توسعه صادرات بهره گرفت.
به گفته این مقام مسئول؛ هدف از رویداد ایران آگروفود، در گام نخست نشان دادن توانمندی ایران در زمینه صنایع غذایی و محصولات کشاورزی است و در گامهای بعدی، به نمایش گذاشتن توانایی ایران در تولید ماشینآلات صنعتی و کشاورزی است.
وی با اشاره به توان ایران در زمینه تولید غذای منطقه، خاطر نشان کرد: ایران، توانایی تولید و تامین غذای منطقه را دارد و در برنامه هفتم توسعه نیز به این مهم اشاره شده است. به نظر میرسد اگر موانع صادرات رفع شود تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه دور از انتظار نباشد.
مدیر کل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: در بازار ترکمنستان، نباید به صادرات مستقیم کالا اکتفا کنیم. این کشور در واقع مسیر و دروازه ورود به کشورهای حوزه اوراسیا است. پس باید از پتانسیل صادرات مجدد از این کشور بیشتر بهره بگیریم.
وی با تاکید بر لزوم برگزاری جلسات B2B با مهمانان خارجی شرکت کننده در این نمایشگاه، گفت: سال گذشته ایران نمایشگاهی در ترکمنستان برگزار کرد که منجر به عقد قراردادهای خوبی شد. به نظر بنده باید برای تصاحب سهم بیشتر از این بازار فرصتسازی مناسبی انجام دهد.
در ادامه این همایش ارباب خالص، قدمت روابط سیاسی_ اقتصادی، ترکمنستان با ایران به زمان شکل گیری این کشور نسبت داد و افزود: ترکمنستان با کشورهای زیادی ارتباط دارند و از توان مالی مناسبی برخوردار است.
وی از ایجاد اعتماد بین تجار ایرانی و ترکمنستانی خبر داد و گفت: دو کشور هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند و این موضوع زمینه ایجاد همکاریهای مشترک را ایجاد کرده است؛ خوشبختانه در سالهای اخیر در زمینه رفع موانع تجارت اقدامات خوبی صورت گرفته است.
به گفته ارباب خالص؛ ترکمنستان، اولین کشوری بود که به استقبال اجرای پروتکلهای کرونایی رفت مسیر ریلی خود را ۶ ماه بست و این موضوع در تجارت کشورهای همجوار تاثیر مستقیم گذاشت. اما امروز شیب مناسبات در مسیر خوبی قرار گرفته و زیرساختهای همکاریهای اقتصادی فراهم شده است.
وی با اشاره به سفرهای روسای جمهور دو کشور در ۲ سال گذشته، افزود: توسعه همکاریهای سیاسی، روابط تجاری را وارد مرحله جدیدی کرد و این موضوع تاثیر خود را بر گرمی مراودات تجاری گذاشت.
خالص ترکمنستان را آماده برگزاری نمایشگاههای اختصاصی ایران دانست و خاطر نشان کرد: سازمان توسعه تجارت ایران و وزارت امور خارجه زمینه ایجاد شناخت بازارهای دو کشور را فراهم کردهاند. بازار ترکمنستان رو به توسعه است و ساخت وساز زیادی در این کشور انجام میشود و باید از این ظرفیت بیشتر بهره بگیریم.
وی با بیان اینکه کمتر از ۴۸ ساعت کالا از ایران به کشور میرسد، افزود: ترکمنستان تمایل دارد که اولویت تامین اش ایران باشد چرا که با کیفیت، تنوع خوب و قیمت مناسب محصولات ایرانی آشنا هستند و میدانند که تولیدکنندگان ایرانی به استانداردهای جهانی در روند تولید پایبند هستند.
وی بیان کرد: قیمت محصولات ایرانی رقابتی است و نسبت به کالاهای روس و ترکی مناسبتر است. همچنین اقداماتی برای تبدیل شدن ایران به مرکز توریسم درمانی برای بیماران ترکمنستانی نیز در حال انجام است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب برنامههای سفر رسمی خود به ترکمنستان، با قربان قلی بردی محمدف، رهبر ملی و رییس مصلحت خلق این کشور دیدار کرد. به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به رویکرد سیاست همسایگی دولت سیزدهم، اولویت توسعه روابط با ترکمنستان را مورد تاکید قرار داد […]
اهمیت نمایشگاه در بحث صادرات، منطقه و ارزآوری نمایشگاهها به عنوان پلتفرمی قدرتمند برای معرفی کالا و خدمات، نقشی کلیدی در ارتقای صادرات، توسعه منطقهای و ارزآوری ایفا میکنند. در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف این اهمیت میپردازیم: 1. معرفی کالا و خدمات به بازارهای جدید: نمایشگاهها فرصتی بینظیر برای به نمایش گذاشتن محصولات […]
معاون وزیر امور خارجه روسیه با خیرمقدم به جمهوری اسلامی ایران، مصر، امارات متحده عربی، اتیوپی و عربستان سعودی به گروه بریکس، تأکید کرد: همه کشورهای عضو از مزایای این گروه، بهرهمند خواهند شد. سرگئی ریابکوف این سخنان را روز سهشنبه در نخستین نشست نمایندگان کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس در سال […]
شرکت بازرگانی بین المللی پارس پگاه تجارت فعالیت اقتصادی خود را در قالب برگزاری نمایشگاه ها و همایش های متعدد بین المللی با تمرکز بر کشورهای CIS و اوراسیا بویژه روسیه، اوکراین، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان و… در سال 1368 شروع و تاکنون بیش از 300 نمایشگاه اختصاصی تخصصی و بین المللی و اعزام هیئت ها با پلتفرم های تجاری و سرمایه گذاری با حضور سازمان ها کمپانی ها و سرمایه گذاران این کشور ها برگزار نموده است.
دیدگاهتان را بنویسید