وزیر نیرو با بیان اینکه سد قیز قلعه سی بزودی با حضور روسای جمهور ایران و آذربایجان به بهره برداری میرسد، افزود: مذاکرات خوبی با وزیر انرژی جمهوری آذربایجان پیرامون عملیات اتصال شبکه برق ایران و روسیه از طریق جمهوری آذربایجان انجام شد.
به گزارش ایسنا، ” علی اکبر محرابیان” و “پرویز شهبازف” در این دیدار که امروز جمعه در تهران و به دعوت وزیر نیروی ایران برگزار شد، پیرامون زمینههای همکاری مشترک و راههای تقویت تعاملات فی مابین به ویژه در حوزه فرایند احداث و بهره برداری مشترک از دو سد خدا آفرین و سد قیز قلعهسی تبادل نظر کردند.
در این دیدار وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران پیرامون مذاکرات و توافقات صورت گرفته گفت: یکی از سیاستهای اصلی دولت سیزدهم توسعه روابط همه جانبه میان ایران و کشورهای همسایه است و بسیار خرسندیم که اعلام کنیم روابط ایران و جمهوری آذربایجان نیز با توجه به اشتراکات تاریخی و فرهنگی در همین چارچوب روز به روز در حال تقویت و توسعه است.
وی با بیان اینکه میان ایران و جمهوری آذربایجان زمینههای همکاری فراوانی وجود دارد، ادامه داد: در طول سالهای گذشته پروژههای مشترک فراوانی میان ایران و جمهوری آذربایجان تعریف شده است که از جمله این پروژهها باید به احداث سد قیز قلعه سی و نیز توسعه سد خدا آفرین بر روی رودخانه ارس اشاره کرد.
محرابیان با اعلام این خبر که اکنون در آستانه بهره برداری از سد قیز قلعهسی هستیم، اظهار داشت: با توجه به اینکه عملیات احداث سد قیز قلعه سی و توسعه سد خدا آفرین در آستانه اتمام است، ضرورت داشت در یک جلسه مشترک با وزیر انرژی جمهوری آذربایجان تقسیم بندی برنامههای اجرایی پیش رو با محوریت افتتاح پروژهها برگزار شود.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه عملیات احداث دو سد خدا آفرین و قیز قلعهسی با رعایت آخرین استانداردهای بین المللی انجام شده است، اضافه کرد: بهره برداری از این دو سد که بزودی با حضور روسای جمهور دو کشور انجام میشود، اجازه میدهد تا بر اساس پروتکلهای بین المللی و توافقات دو جانبه حداکثر استفاده را از منابع آب موجود در رودخانه ارس در مسیر تامین منافع مردم انجام شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به توافقات صورت گرفته در حوزه انرژی برق اشاره کرد و گفت: در دیدار امروز با وزیر انرژی جمهوری آذربایجان پیرامون افزایش ظرفیت تبادل انرژی نیز مذاکرات خوبی داشتیم که یکی از مهمترین آنها موضوع اتصال برق ایران و روسیه از مسیر آذربایجان بود.
محرابیان با بیان اینکه مذاکرات پیرامون فرایند سنکرون سازی برق ایران و روسیه از مسیر آذربایجان ادامه خواهد داشت، بیان کرد: موضوع تبادل برق با جمهوری آذربایجان و نیز ترانزیت برق از خاک این کشور برای ما بسیار مهم است و در همین رابطه مذاکرات و رایزنیهای خود را با این دو کشور ادامه میدهیم.
وزیر انرژی آذربایجان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران گفت: در جریان این سفر ابتدا به اتفاق همکاران از فرایند احداث سد قیز قلعهسی و توسعه سد خدا آفرین بازدید کردیم و بسیار خوشحال هستیم که اعلام کنیم فرایند ساخت سد قیز قلعهسی و توسعه سد خدا آفرین بزودی به پایان میرسد.
شهبازوف با تاکید بر لزوم بهره برداری حداکثری از منابع آب رود ارس توسط دو کشور همسایه ادامه داد: پس از اتمام فرایند ساخت و توسعه دو سد در مرحله بعد باید عملیات ساخت نیروگاه را نیز در تعامل با یکدیگر انجام دهیم که این اقدام به دو کشور کمک میکند تا حداکثر بهره برداری را از منابع آب و برق داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سنکرون سازی برق ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه اشاره کرد و گفت: پروژه سنکرون سازی برق سه کشور ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه نیز یکی دیگر موضوعات مشترک و مهم است که در این دیدار قرار شد برای پیگیری آن ملاقات دیگری نیز در آینده نزدیک داشته باشیم.
وزیر انرژی جمهوری آذربایجان در پایان اظهار داشت: پروژهها و موضوعات همکاری فراوانی میان دو کشور در حوزههای حمل و نقل، انرژی و… وجود دارد که باید با جدیت و تعامل سازنده این پروژهها را توسعه دهیم.
ایسنا
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: توافقنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا چهارم دیماه ۱۴۰۲ (۲۵ دسامبر ۲۰۲۳) در نشستی با حضور مقاماتی از ۶ کشور طرف قرارداد در سنپترزبورگ روسیه امضا میشود. کاظم جلالی افزود: با امضای این توافقنامه، حدود ۹۶ درصد صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان […]
نخستوزیر روسیه تاکید کرد که کشورهای اوراسیا باید در اسرع وقت رویههای لازم برای لازمالاجرا شدن توافق تجارت آزاد با جمهوری اسلامی ایران را نهایی کنند. میخائیل میشوستین روز جمعه در جلسه شورای بین دولتی اوراسیا در شهر آلماتی قزاقستان تصریح کرد: سال گذشته توافقنامه تجارت آزاد با ایران امضا شد که اجرای آن فرصتهای […]
ایران: سرزمینی با انبوه شهرکهای صنعتی و بهرهوری پایین تیتر خبر به درستی گویای تناقض عمیقی در ساختار صنعتی ایران است. در حالی که آمار نشان میدهد تعداد شهرکهای صنعتی ایران 50 برابر آلمان، 10 برابر فرانسه، 16 برابر کره و 7 برابر ژاپن است، اما بهرهوری در این واحدها به شدت پایین بوده و […]
شرکت بازرگانی بین المللی پارس پگاه تجارت فعالیت اقتصادی خود را در قالب برگزاری نمایشگاه ها و همایش های متعدد بین المللی با تمرکز بر کشورهای CIS و اوراسیا بویژه روسیه، اوکراین، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان و… در سال 1368 شروع و تاکنون بیش از 300 نمایشگاه اختصاصی تخصصی و بین المللی و اعزام هیئت ها با پلتفرم های تجاری و سرمایه گذاری با حضور سازمان ها کمپانی ها و سرمایه گذاران این کشور ها برگزار نموده است.
دیدگاهتان را بنویسید