مهندسی فروش صادراتی آخرین و حساسترین مرحله در فرآیند صادرات موفق است. پس از شناخت بازار (بازارشناسی) و ایجاد جایگاه مناسب برای برند (بازارسازی)، اکنون زمان آن رسیده که مشتری را به خرید نهایی برسانید.
در این مقاله با اصول و مراحل مهندسی فروش در صادرات آشنا میشوید؛ از ارتباطگیری اولیه با مشتری، مدیریت مذاکره، تنظیم قراردادهای حرفهای، تا تبدیل خریدار به مشتری دائمی.
مهندسی فروش صادراتی یعنی طراحی و مدیریت آگاهانه فرآیند فروش بینالمللی به گونهای که منجر به:
این مرحله، فقط ارائه قیمت نیست؛ بلکه هنر ایجاد «اعتماد عملیاتی» و «برندهسازی دوطرفه» است.
✳️ اگر هنوز با مراحل قبل آشنا نیستید، حتماً مقالههای پیشین ما را بخوانید:
بازارشناسی صادرات: شناخت بازار هدف چگونه است؟
بازارسازی در صادرات: چگونه برند خود را وارد بازار جهانی کنیم؟
مهندسی فروش صادراتی با شناسایی و جذب لیدهای (سرنخهای) صادراتی آغاز میشود. برای شروع ارتباط، باید:
مهندسی فروش در صادرات یعنی توانایی مدیریت مذاکره حرفهای. برخی نکات کلیدی:
💡 توصیه: مهارت گوش دادن در مذاکره صادراتی بسیار مهمتر از زیاد صحبت کردن است.
بخشی از مهندسی فروش صادراتی، تهیه قرارداد فروش حرفهای و بدون ابهام است. این قرارداد باید شامل موارد زیر باشد:
✅ پیشنهاد میشود همیشه با مشاور حقوقی صادرات یا وکیل تجاری مشورت کنید.
بعد از بستن قرارداد، بخش مهم دیگری از مهندسی فروش در صادرات شروع میشود:
فروش پایان کار نیست؛ بلکه آغاز یک رابطه بلندمدت است. رمز موفقیت صادرات پایدار، نگهداری مشتری است.
برای این کار:
مهندسی فروش صادراتی ترکیبی از مذاکره، اعتمادسازی، قراردادنویسی و پیگیری دقیق است. تنها صادرکنندگانی موفق میشوند که فروش را بهصورت سیستماتیک، علمی و انسانی مدیریت کنند.
این مرحله نهاییترین گام از چرخه صادرات است. حالا میدانید که بدون مهندسی فروش در صادرات، بازارشناسی و بازارسازی به تنهایی نتیجهبخش نخواهند بود.
در مسیر صادرات، شناخت دقیق بازار مقصد یکی از مهمترین گامهاییست که میتواند موفقیت یا شکست یک فعالیت صادراتی را تعیین کند. بازارشناسی صادرات، به معنای بررسی دقیق بازار هدف، نیازهای مصرفکنندگان، ویژگیهای فرهنگی و اقتصادی کشور مقصد و تحلیل رقباست. بدون انجام بازارشناسی، هر فعالیت صادراتی نوعی حرکت کورکورانه محسوب میشود. این مقاله، اولین […]
در مسیر رشد اقتصادی کشور، توسعه صادرات و حضور مؤثر در نمایشگاههای بینالمللی از مهمترین ابزارهای معرفی ظرفیتهای صنعتی و تجاری ایران به جهان هستند. شرکت پارس پگاه تجارت با بیش از ۴۰ سال تجربه، یکی از فعالترین مجموعهها در این حوزه بهشمار میرود و نقش کلیدی در بازارسازی و معرفی محصولات ایرانی ایفا کرده […]
بازارسازی صادرات دومین مرحله از مسیر سهگانه صادرات موفق است. اگر هنوز با مرحله اول یعنی «بازارشناسی صادرات» آشنا نیستید، پیشنهاد میکنم ابتدا مقاله زیر را بخوانید: 👉 بازارشناسی صادرات : شناخت بازار هدف قبل از ورود در این مقاله، به طور کامل با مفهوم بازارسازی در صادرات آشنا میشویم و یاد میگیریم چگونه وارد […]
شرکت بازرگانی بین المللی پارس پگاه تجارت فعالیت اقتصادی خود را در قالب برگزاری نمایشگاه ها و همایش های متعدد بین المللی با تمرکز بر کشورهای CIS و اوراسیا بویژه روسیه، اوکراین، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان و… در سال 1368 شروع و تاکنون بیش از 300 نمایشگاه اختصاصی تخصصی و بین المللی و اعزام هیئت ها با پلتفرم های تجاری و سرمایه گذاری با حضور سازمان ها کمپانی ها و سرمایه گذاران این کشور ها برگزار نموده است.
طراحی شده توسط حدیث ریاحی
دیدگاهتان را بنویسید